Esport

OG su MDL Macau Minor šampioni

OG i TNC su osigurali njihove prve bodove u Dota Pro kolu ovog vikenda u MDL Macau

-Gladni za Minor-om ove sezone, dva tima su dosegla do samog finala i suočila se, ovog jutra, na best-of-three, sa tim da je OG prevladao nad TNC od 2-0.

U prvom meču, TNC se fokusirao da izbegne rano push-anje shenanigans tako što je banovao Shadow Shaman, Shadow Demon i Broodmother, dok su pripremali odbrambenu strategiju za njih. U drugu ruku, OG je uklonio TNC-u jedne od najjačih ranih gankera i banovao Night Stalker, Nyx Assassin zajedno sa Ancient Apparation, a izabrali su Omniknight za Gustav “s4” Magnuddon-a i dopustili Roman “Resolut1on” Fominok-a da predvodi igru na mid Morphling. Meč je započeo sa 5 v 5 borbom na bottom lane-u, dugo pre prvog rune spawna, oba tima pokušavaju da osiguraju prvi bounty rune. TNC je prvi napravio first blood, na Tal “Fly” Aizik-ov Bane i Filipino tim nastavlja sa dominacijom na laning stejdzu tako sto su pronašli drugi kill, posle dva minute igre, na S4 i stavljaju pritisak na Johan “N0tail” Sundestein-ov sigurni lane Tiny. Dok se akcija odigravala na spoljašnjim lane-ovima, Jerax je konstantno stakao džunglu dok Resolution dominira mid lane-om.

N0tail je srusio prvi tower  u 10 minuti igre i započeo da rotira oko mape odmah posle, upravljajuci sa tempom igre. Sa Resolution-ovim pronalaskom farme za 18 minuta Linken Sphere i 23 minute Ethereal Blade, OG je uzeo čitavu kontrolu nad mapom i osigurao Roshan u 30 minuti igre, što je bio znak da krenu u napad. TNC je bio nekoliko ispod farme, uporedjujući se sa OG koji je bio blizu 10k golda u prednosti, i nisu uspeli da odbrane bazu.

Jedan meč od gubljenja MDL Macau finala, TNC je odlucio da banuje Morphling, ali su završili igrajući protiv snaznog Tiny-Shadow Demon-a u duetu sa Invoker Sun Strike-om. Na vrhu toga, OG-u je bio prioritet Jesse “Jerax” Vainikka i njegov prvi pick Earth Spirita, da potpuno unište TNC. Kao i što je očekivano, JerAx je bio svuda po mapi od prve minute i osigurao ranu prednost za sve OG lane-ove, dok Tiny-SD lavinom uništio Sun Strike, otvarajući OG-u put prema pobedi.

OG je imao Alacrity buff za Brewmaster Primal Split koji je omogućio visoki zadatak veoma lakim i do 40 minute isforsirao GG poziv i time osigurao prve poene Dota Pro kruga i MDL Macau trofej.

Slični artikli

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Čekiraj i ove članke

Close
Close
Close