KonzoleRecenzijeSony PS
Trending

Team Sonic Racing Review (PS4 / Nintendo Switch)

Iskreno, očekivanja koju smo imali za Team Sonic Racing nisu bila prevelika. Pomislismo “o ne, još jedan u nizu cart racera iz super mario cart magične formulacije”. MEĐUTIM, šta nam je promenilo mišljenje možete stoji satkano u nastavku teksta.

Iako smo očekivali kopiju mario cart-a, igra je poprilično daleko od toga. Za to je zaslužna nova timska mehanika koja menja čitav proces ulaska u trku. Naime, trke se obavijaju oko tri igrača vašeg tima, i od vašeg stila igre zavisi kakve ćete karaktere izabrati.
SPIDAŠI: Karakteri, koji dominiraju svojom brzinom i startnošću, kao i da odbijaju projektile.
TEHNIČARI: Savladavanje teških terena bez gubljenja brzine je njihov adut.
SNAGAŠI: Čistom snagom ruše prepreke na putu, a i otvaraju nove putanje za vaš tim.
Ključ pobede je sinergija tima, i tim koji osvoji najviše poena zauzima prvo mesto.

Naravno, samo nabacati karaktere, nazvati to timom, i upustiti se u istu staru mehaniku cart trka, slažete se, bilo bi propast. No, to ovde nije slučaj te u samoj trci postoji mnogo mehanika koji podižu čitavo ovo iskustvo na jedan novi nivo.
SKIMBOOST: Daje vašem timu ubrzanje dok prolaze pored vas.
SLINGSHOT: Ostavljate trag iza sebe, po kojem vaši članovi tima voze i propeliraju se unapred.
RESCUE: Gde nokautirate protivnike i spašavate vaše članove.
ITEM OFFER: Zanimljiva mehanika gde možete menjati iteme sa članovima vašeg tima.
TEAM ULTIMATE: Mehanika koja se puni u toku vožnje tako što koristite predhodno nabrojane. Dobijate besmrtnost i ubrzanje, koji u kritičnim trenutcima dele pobedu od poraza.
Sve to zvuči komplikovano, pogotovu kad je u pitanju planiranje ko šta kako u sred brze trke, ali verujte vrlo brzo se naviknete na čitavu situaciju, i čitava mehanika vam uđe u prste.

Sam gameplay je kao i kod ostalih cart racera, pogotovu ako ste igrali neku od prošlih sonic cart igara. Upravljanje, driftovanje i ostale cake imaju isti osećaj kao i pre. Zbog timske mehanike, počinjete da razmišljate na sasvim drugačiji način nego pre. Na primer, ako ste na prvom mestu i imate projektil, prvo što treba da pomislite je to da je vašem timu potrebniji nego vama, i odma ga nudite kao trade. Takodje ako ste u vođstvu, i ostavljate trag za ubrzanje za sobom, trudite se da ga ostavljate što više strateški da bi ga tim bolje iskoristio i sustigao vas lakše. Power up itemi su dobro balansirani, i ako ih pravilno koristite i uz malo sreće, vrlo brzo stičete prednost, isto tako ako ih loše koristite vrlo lako ćete gutati prašinu ostalih timova.
Staze se svode na standardne krugove, bez menjanja terena što baš i nije za pohvalu. Ima ih ukupno 21, i prostiru se kroz 7 svetova. Među njima se nalaze i reciklirane mape, no to mora nužno biti loša stvar.

Team Sonic Racing Nintendo Switch

Online igranjem nismo bili fascinirani, prvenstveno zbog loše konekcije servera u trenutku pisanja ovog teksta. Konstantni lagovi, rubber banding, kao i prekidi, nisu ostavili pozitivan utisak. Mada ne uzimamo im to za zlo, igra je tek izašla, i danas je trend da većinski bude takvih problema u online igrama. Nama je hot seat pasao, i smatramo da je to najbolji način za igranje ove igre. Samo u hot seat modu, fps zna da padne, tako da obratite pažnju na to.

Team Sonic Racing PS4

Engine koji gura igru je u stvari modifikovan engine koji se koristio u predhodnoj iteraciji igre, ali grafika izgleda solidno bolje a sa njom dobijamo i boost na performansama. Na PS4 konzoli fps je dostizao cifru od 60 frejmova u sekundi, dok na switch-u ta cifra je zakucana na 30. Međutim na PS4 fps je znao da pada i ispod 50, dok je na switch-u pad frejmova bio drastično ređi. Iako je rezolucija veća na soniju, razlika u količini detalja nije bila toliko primetna. Pripisujemo to samom stilu grafike, i definitivno nije razlog za prednačenje kupovine za jednu u odnosu na drugu konzolu.

Stigosmo i do audio dela igre…. koji je vrh! Iako ima remixa iz predhodnih iteracija igre, zvuče potpuno novo i sveže. Nekoliko soundtracka je toliko adrenalinski nastrojeno i zarazno, da vam dođe da ih vrtite na repeat po ceo dan.

Igru na test ustupio ComputerLand

Ocena

Gameplay iliti igrivost - 8
Faktor zabave - 8.5
Grafika i zvuk - 8.5

8.3

Sve u svemu, imali smo puno zabave igrajući team sonic racing. Zbog nove timske mehanike možemo reći da igra ne izmišlja toplu vodu, već da je našla način kako da je korisnije iskoristi. Uz dobro društvo garantujemo vam sate i sate zabave!  PS. Nismo spominjali story segment igre, jer zaista nema ništa specijalno da se kaže o istom. Generički i loše napisan scenario, bla bla truć truć, i s obzirom na žanr igre, nismo uopšte uzimali u obzir 🙂

User Rating: Be the first one !
Tagovi

Slični artikli

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Čekiraj i ove članke

Close
Close
Close