Vesti

Andy Serkis + 3Lateral + Unreal Engine 4 = Brutala!

Ako niste upućeni u to ko je Andy Serkis, sramite se! To je čovek koji stoji iza lica Caesar-a iz filma Planet of the Apes, Gollum-a iz Gospodara Prstenova, Snoke-a it poslednjeg dela Star Wars-a i mnogim drugim remekdelima. Može se reći najuspešniji “motion caption” glumac današnjice.

Ali niste tu da vam govorimo o tome ko je on, gde je glumio, itd, već da vidite sjajnu kombinaciju ova “tri elementa” iz naslova. Naime, u sklopu svoje State of Unreal prezentacije, Epic je prikazao plod saradnje između domaćeg development tima 3Lateral iz Novog Sada i Andy Serkis-a. Prikazan je grafički prikaz u realnom vremenu glumca kroz Unreal Engine 4, bez ikakvog ručnog prepravljanja od strane animatora! I malo je reći da je rezultat brutalan.

Glumac je ove godine, u Februaru, doleteo do Srbije, do 3Lateral studija da bi ga skenirali sa svojom novom 4D tehnologijom. Takođe da naprave render bez ikakve modifikacije.

Opet, sram da vas bude ako ne znate za 3Lateral! Oni su domaća kompanija koja je svetski poznata po mapiranju lica, tj. svih pokreta mišića (kojih ima čak 43). I ovim putem, tj. svojom novom tehnologijom, prvi u svetu su uspeli da u realnom vremenu prate svaki bez ikakve potrebe za editom. Radili su na igrama poput GTA V, Sons of Rome, Until Dawn, Star Citizen itd.

Vidite, nisu samo prikazali kako može ova tehnologija biti prikazana sa ljudskim licem. Ovu Šekspirovski performans su preneli na svoju “kreaturu” pod imenom Osiris Black, i time prikazali da se u realnom vremenu može preneti gluma na dva različita karaktera. Ono što je bitno kod toga je da jedan snimak bez edita, možete preneti na dva sasvim drugačija karaktera, a pritom su ful kompatibilna. Za ovo je zaslužna tehnologija koju nazivaju digitalna DNA, a sam pristup tome se zove Meta Human Framework.

 

Slični artikli

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Close