PCVesti

Denuvo: Ne postoji igra koja se ne može krekovati

“Ono što mi radimo je protekcija inicijalne prodaje”, izjavili su čelnici ove kompanije. No to nije nikakva novost, zar ne? Pa nije, ali jeste u smislu da su prvi put izašli sa takvom izjavom jer su se ranije dičili sa “crack free” proizvodom.

Piraterija u igrama predstavlja konstantan problem u gaming industriji. Porast DRM platformi poput Steam-a, uPlay-a, Origin-a, izazvalo je veliko negodovanje kod potrošača, kao i kod DRM free kompanije poput GOG.com

Elmar Fischer, direktor prodaje u kompaniji Denuvo, je izjavio:
To je takmičenje. Za nas je to posao, za njih je to sport i zbog toga ih idolizuju.

Nakon što su u Januaru kupljeni od strane sigurnosne firme za digitalne platforme, Irdeto, Denuvo je porastao sa kompanije koja je brojala 45 zaposlenih, na kompaniju koja sada broji preko 1000 zaposlenih. Iako se ne oslanjaju na Irdeto za tehnološke izazove, oslanjaju se na resurse koje im pruža.

Iako igre koje su zaštićene Denuvo sistemom postaj usve teže za krekovanje, imali su i par kikseva. Npr. Rise of The Tomb Raider nije izdržao duže od tri nedelje. Još gore, Resident Evil 7, Rime, Tekken 7 su krekovani za manje od nedelju dana.

Naše mišljenje je da je sve relativno u smislu koliko se grupe koje krekuju, fokusiraju na određenu igru, kao i hype koji igra ima. Verujemo da će i Cyberpunk pretrpeti veliki udar.
Slobodno pišite vaše mišljenje u komentarima, pa da diskutujemo 🙂

Tagovi

Slični artikli

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Close