KonzoleVesti

Nintendo Switch ima nezaustavljiv exploit zahvaljujući Nvidia chipu

Došla je na red i Nintendo Switch konzola, pod hakerske ruke, te je kompletno exploit-ovana zahvaljujući nvidia Tegra X1 mobilnom procesoru. ALI, to nije nešto zbog čega bi krajnji korisnici trebali da brinu, već sam proizvođać tj. Nintendo, jer ovaj exploit (koji nosi ime Fusée Gelée) je totalni jailbreak, što dozvoljava instalaciju piratskog softvera.

Pre nekoliko meseci, developer Kate Temkin i drugi u kompaniji ReSvitched radili su kako bi dokazali i dokumentovali eksploataciju, otkrivajući ga Nvidiji, Nintendu i drugim.

Exploit je opisan kao nemoguć za zakrpu, i nalazi se u boot i power management ROM-u Tegra X1 procesora. Sve što korisnik treba da uradi je da uđe u recovery mod konzole, i maliciozni paket se putem rutinske USB kontrole šalje na konzolu.

Iako to sve zvuči lagano, ipak je potrebno malo znanja iz oblasti krekovanja, mada ne sumnjamo da će u narednim mesecima izaći i user friendly mod koji će i običnim korisnicima dozvoliti da krekuju svoju konzolu bez ikakvog pređašnjeg znanja i umeća, kao što se desilo sa NES, SNES klasik i mini konzolama.

 

Izvor: HEXUS

Slični artikli

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Close