KonzolePCVesti

Ok, Epic Games je uložio 100.000.000$ u Fortnite esport, šta dalje?

Kao što već znate, ili ne znate, Epic Games je uložio enormnu sumu novca – 100 miliona dolara da budemo precizni – u Fortnite esport. Ovo je bilo očekivano, samo ne u ovoj količini novca, budući da su najveci esport timovi počeli da regrutuju igrače za Fortnite.

Svakako, ovo je neprevaziđen momenat u esportu, budući da je ova količina skoro pa identična količini novca uloženih u turnire za SVE IGRE u 2017 godini!

A ovo su nekoliko stvari koje će pomoći transferu igre u esport tradiciju:

Napraviti kompetativni format:

Oki, ubaciti toliku sumu novca i šta sad, nema utvrđenog formata za kompetativnu Fortnite igru na tom nivou, pod broj 1. Epic Games bi trebao da kreira definitivnu strukturu i format kako bi igra trebala da se igra na eventima, da bi i organizatori i igrači bili upućeni, ili što bi rekli na istoj strani.

Sam taj format bi onda privukao veće igrače u industriji, i ne samo igrače, već i organizacije, budući da će znati tačno kako i šta je potrebno da bi se priključili. Da li će se tim sastojati od dva igrača, možda četiri, ili koliko god, sve to drastično utiče na dinamiku igre!

Naći stabilnog partnera:

Šta to znači. Pa teško da mogu da izugraju ovu priču ako ne budu našli partnera koji je godinama u priči i zna svake cake i fore. Da, konkretno pričam o ESL i MLG, koji iza sebe imaju godine i godine iskustva, i uvežbane timove koji iznose takve eventove.

Da uzmemo Intel Extreme Masters, koji je partnerstvo izmedju Intela i ESLa, serija turnira koja se održava na redovnoj bazi i koja je izuzetno posećena zbog vrlo dobre kompetetivnosti u top naslovima igara poput CS:GO.

Epic Games bi mogao, a i trebao da radi sa ESL da otvori sopstvenu seriju turnira i da raspodeli taj novac koji je uložen. Svakako to ne bi trebali biti samo monstruozni eventovi, već i manjih obima za amaterske igrače gde bi se polako uvodili u taj svet, i stekli želju da naprave taj skok u profesionalne vode.

Nastavak slušanja svoje publike

Jedan od razloga zašto je fortnite toliko popularan je taj što imaju izuzetno dobar feedback, koji je rezultat njihove interakcije sa publikom! Viknuo bih napokon, ali na žalost ovo je samo tekst, ali znate koliko smo svi tako nešto pričali svih ovih godina. Ako postoji bug, odma se rešava, ako postoji potražnja za balansom, takođe leti patch, ČAK i kad se pojavi potražnja za određenim oružjem, počnu da rade na tome i ubrzo izbace u samu igru. Ako to nije vredno poštovanja, onda ne znam šta jeste.

Isto to treba da preslikaju i na publiku koja prati esport, i da igru razvija u toku sa njihovim zahtevima, tj. šta i kako im je bolje da bi im uživanje bilo na nivou.

 

Sve je to lepo i fino, i nadamo se da će nastaviti takvim stopama a ne samo da ubrizgaju ogromne količine novca. I nadamo se da ćemo i mi biti deo tog kolača, i uspeti dovesti na Balkan tu euforiju koja se sprema!

 

Izvor: InvenGlobal

Slični artikli

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Close